Du er her

Aprilmøde mandag d. 8. april 2019: Klima

Aftenens foredragsholder er professor Henrik Svensmark, DTU.

 

Klimakrise og temperatursvingninger - hvad er op og ned? 

Gennem de sidste hundrede år er jordens overfladetemperatur steget med 0,8 grader samtidig med at afbrænding af fossile brændstoffer har fået koncentrationen af drivhusgasser, især kuldioxid til at stige markant i atmosfæren. Det er fakta som har affødt bekymring for om forandringerne skyldes os mennesker. 

Det er tidens store spørgsmål: skolebørn strejker for klimaet, de voksne bekymrer sig, aviserne er fyldte med bekymringsvækkende artikler og meninger brydes verden over. 

Hvad er op og ned? Har vi hørt alle argumenter? Hvorfor stiger temperaturen? Hvad skyldes, at jordens klima har varieret gennem hele planetens historie?

Forskning gennem de sidste 20 år har givet et af de mest overraskende og opsigtsvækkende svar på spørgsmålet!! Et forskningsresultat, som er i modstrid med den traditionelle forklaring, hvor det er CO2 koncentrationen som styrer klimaet. 

Professor Henrik Svensmark er leder af sol-klima-forskningen på Danmarks Nationale Rumcenter ved Danmarks Tekniske Universitet. og vil i sit foredrag fortælle om denne seneste spændende forskning. 

CV: Henrik Svensmark (født 1958) er en dansk fysiker. Han tog i 1987 en licentiatgrad på Danmarks Tekniske Universitet. Derefter var han ansat 3 år som Post doctoral fellow ved physics department, University of California, Berkeley, hvor han arbejde på høj temperatur super-ledning. Tilbage i Danmark havde Svensmark i nogle år stillinger ved bl.a. Nordisk Institut for Teoretisk Fysik, ved Niels Bohr Instituttet og ved Danmarks Meteorologiske Institut. 

Afbud og tilmelding af gæster til Marianne Juel Nielsen på e-mail mjn@jnholding.dk eller på tlf. 4084 0500.Gæster er meget velkomne.

Deadline for afbud/tilmelding og betaling er torsdag d. 4. april.

Mødeafgift er 325 kr. per person på Mobile Pay til nr. 10391 eller via Netbank til Danske Bank reg.nr.: 1551 konto 3172 094 775  - husk at skrive navn og måned på din indbetaling. 

Afmelding pga. sygdom efter deadline til Marianne Juel Nielsen.